ترحلوای شیرازی

 

مواد لازم :

نشاسته....... یک پیمانه

آرد برنج......... یک دوم پیمانه

شیر............. 6 پیمانه

آب ............. 4 پیمانه

گلاب ..........یک پیمانه

شکر........... 3 پیمانه

زعفران .......به میزان لازم

انواع مغز ....برای تزئین

طرز تهیه :

بهتره پیمانه ای را که انتخاب می کنید برای تمام موادتون یکسان باشه و تغییرش ندید من از پیمانه شیرینی پزی برای تمام مواد استفاده کردم شما اگر مثلا لیوان استفاده می کنید باید تمام مواد را با همون لیوان اندازه بگیرید .
نشاسته را با آب مخلوط می کنیم تا حل بشه .آرد برنج را با شیر مخلوط می کنیم هر دو مخلوط را روی هم ریخته و از صافی رد می کنیم.
مخلوط نشاسته و آرد برنج و آب و شیر را در قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم باید توجه کنید که این ترحلوا باید مرتب به هم بخوره در غیر این صورت خیلی سریع آرد برنج و نشاسته ته قابلمه جمع میشن و حالت پختگی پیدا می کنند و می چسبند به هم پس مرتب باید به هم بخوره .
وقتی که مخلوط ما مقداری غلظت پیدا کرد شکر و گلاب را بهش اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا وقتی که کاملا غلیظ بشه .
غلظتش به این شکل هست : نه زیاد شل و نه زیاد سفت حد وسط دیدین سفیده تخم مرغ را که میزنین برای کیک بعد جای همزن روی سفیده میمونه اینجا هم وقتی جای قاشق روی مواد موند دیگه حاضره.
حلوا را از روی حرارت برمیداریم مواد را نصف می کنیم نصف سفید و به نصف بقیه زعفران کاملا غلیظ اضافه می کنیم که دیگه آب نندازه .
ظرفی که برای ریختن ترحلوا استفاده میشه باید لبه دار باشه ظرف را با آب سرد خیس می کنیم بعد مواد سفید را درون اون میریزیم میتونیم مواد زرد را روی مواد سفید بریزیم یا در دو ظرف جدا ریخته بشه روش را میتونیم با پودر یا خلال پسته تزئین کنیم میذاریم بیرون یخچال تا دماش را از دست بده بعد تو یخچال گذاشته بعد از چند ساعت قابل برش زدن هست.

/ 0 نظر / 26 بازدید