قورمه سبزی

 

در میان خورش های ایرانی، قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین هاست ولی آیا میدونستید این خورش پرطرفدار در گوشه و کنار کشورمون به روش های مختلفی طبخ میشه؟ امروز به سبک هموطنان آذری عزیز این خورش را با لوبیای چشم بلبلی و سبزیهای تقریبآ درشت (ساطوری شده) طبخ می کنم.

مواد لازم:

سبزی قورمه ............ 500 گرم(نسبت تره به بقیه باید بیشتر باشه)

لوبیا چشم بلبلی ....... 1 پیمانه

گوشت ران گوسفند ..... 300 گرم(تکه های درشت)

روغن .....................برای سرخ کردن

لیمو عمانی یا گرد لیمو (من از گرد لیمو استفاده کردم)

پیاز داغ ............... مقداری

طرز تهیه :

لوبیا چشم بلبلی را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .

برای اینکه لوبیا هنگام طبخ ، رنگ خورش را تیره نکند ، یک بار لوبیا را با مقداری آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و آب آن را کاملا خالی کنید .

سبزی را بعد از پاک کردن و شستن خرد کنید. مقداری سبزی را تفت دهید تا آب آن کشیده شود ولی رنگ سبزی تغییر نکند.

پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری روغن همراه با کمی زرد چوبه سرخ کنید تا سبک شود . گوشت را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند

 

  

لوبیا و سبزی  را به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه مواد را روی حرارت هم بزنید تا با هم مخلوط شوند . بعد 3 لیوان آب ولرم داخل مواد بریزید.

       

حرارت زیر خورش را زیاد کنید تا آب بجوشد . بعد از جوشیدن آب ، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و درب آن را ببندید و 2-3 ساعت صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد .

5-10 دقیقه آخر نمک و فلفل خورش و گرد لیمو را اندازه کنید و در صورت تمایل به ترش تر شدن مزه خورش ، دو تا سه قاشق غذا خوری آبلیمو داخل خورش بریزید و بگذارید خورش با درب بازمراحل آخر طبخ را طی کند.
...
...
من معمولآ این خورش را کم آب درست میکنم تا جایی که روغن بیندازد. به نظر من خوشمزه تر میشه لبخند
...
نوش جان
/ 2 نظر / 61 بازدید
نسیم

گشنگ نوشتی عزیزم. به من هم یه سر بزن